Is een echtscheidingsconvenant vormvrij?

Hoewel het ontzettend handig is (het is namelijk geen verplichting) om de onderlinge afspraken bij een scheiding vast te leggen, zijn er geen specifieke voorwaarden waar het echtscheidingsconvenant aan moet voldoen.
Het is prettig om afspraken over bijvoorbeeld de alimentatie, jullie woning, de verdeling van jullie andere gezamenlijke bezittingen en het pensioen goed en uitgebreid vast te leggen.
Op deze manier kunnen jullie beiden ten alle tijden terugvallen op de afspraken die er destijds bij de scheiding zijn gemaakt.
Daarnaast is de inhoud van het convenant ook van belang voor partijen zoals de hypotheekverstrekker, de notaris en de belastingdienst. Het kan namelijk voorkomen dat deze partijen een kopie van het convenant willen hebben als bevestiging van welke afspraken zijn gemaakt.

Kortom: Redenen genoeg om jullie te laten helpen om een duidelijk en volledig convenant op te stellen, waarmee jullie beiden weer verder kunnen! Ik help jullie daar graag mee, neem gerust contact met me op! Ga hiervoor naar mijn website (www.vandiepenmediation.nl).