Scheiden met thuiswonende meerderjarige kinderen

Een ouderschapsplan is alleen verplicht als er minderjarige kinderen zijn waar de ouders beiden het gezag over hebben.
Maar hoe zit het dan als je meerderjarige nog thuiswonende kinderen hebt? Want de meeste ouders willen hier toch (veelal financiƫle) afspraken over maken en laten vastleggen. Zeker als de kinderen nog studeren!
Je kunt hiervoor een artikel opnemen in het echtscheidingsconvenant. Omdat jullie kind meerderjarig is dient hij/zij wel op de hoogte te zijn van deze afspraken en bovendien dient hij/zij ook akkoord te gaan met de gemaakte afspraken. Dit akkoord kan gegeven worden door het medeondertekenen van het convenant.
Wil je echter niet dat jullie kind ook op de hoogte is van alle andere afspraken die jullie onderling hebben gemaakt, kan je ervoor kiezen om jullie kind een volmacht te laten tekenen, waarin hij/zij verklaart op de hoogte te zijn van de voor hem/haar gemaakte afspraken en daar ook akkoord meegaat. In dat geval is het mede ondertekenen van het convenant niet meer nodig.

Wil je weten wat in jullie situatie van toepassing is? Neem gerust contact op, ik help jullie graag! Ga hiervoor naar mijn website (www.vandiepenmediation.nl).