Wijzigen van testament of aangaan van testament na scheiding!

EchtscheidingspartnerIn mijn praktijk als financieel
echtscheidingsadviseur kom ik
soms vervelende zaken tegen
die niet (goed) geregeld zijn.

Personen die gaan scheiden denken vaak aan heel veel zaken tegelijk en vergeten daardoor ook andere, belangrijke, zaken. Gelukkig denkt men vaak aan de kinderen, het huis en hypotheek en het vermogen. Natuurlijk aansluitend wat er aan (kinder)alimentatie moet worden betaald. Dat zijn op zich vaak complexe en ingrijpende zaken die veel aandacht nodig hebben en veel energie kosten.

Uiteindelijk denkt men dan dat alles geregeld is en je verder kunt met  je leven.

Alleen wordt vaak het aangaan of het wijzigen van een testament vergeten. Stel dat er sprake is van een gezin met een minderjarig kind. En er is (spaar)vermogen aanwezig. De ouders zijn gescheiden en hebben e.e.a overeengekomen en verdeeld. Daarna komt helaas één van de oud partners onverhoopt te overlijden. Het kind is enig erfgenaam. Totdat het kind 18 is kan in ieder geval de ex-partner beslissen en beschikken over het vermogen van de ex-partner.

Is dit gewenst? In het ergste geval komt het kind ook nog voortijdig te overlijden en vervalt het vermogen naar zijn overgebleven ouder. Uw ex-partner. Dus zoiets hoort geregeld te worden.

Neem daarom een Register Financieel Echtscheidingsadviseur(RFEA) als adviseur. Die denken aan dat soort zaken.

Ernest Stel is RFEA en eigenaar van www.echtscheidingspartner.nl